نگارنده متون فارسی آیین نگارش
مؤلف: منوره طیاری ایلاغی
ناشر: اَبانه
نوبت چاپ: اول، 139٦
محل نشر: قم
این کتاب ضمن آشنا ساختن هنرجویان با متون متفاوت، توانمندی آنها را در نگارش اینگونه متون ارتقا میدهد. در تدوین این کتاب سعی بر آن بوده است که مطابق یابندهای استاندارد آموزشی، مطالبی جمعآوری و نمونههایی از آنها ارائه شود، تا دانشآموزان پایه دهم، علاوه بر آشنایی با تعریفها، اصطلاحها و مفهوم واژهها بتوانند تمرینها و فعالیتهایی را در همان زمینه انجام دهند.
کتاب 1٤ واحد کار معرفی کرده است که عنوانهای آنها بدین شرح است:
واحد کار اول: توانایی تشخیص عوامل مؤثر محیط کار
واحد کار دوم: توانایی خواندن و درک متون فارسی
واحد کار سوم: توانایی نگارش متون اداری
واحد کار چهارم: توانایی نگارش متون علمی و فنیوحرفهای
واحد کار پنجم: توانایی نگارش متون تجاری، گمرکی و بانکی
واحد کار ششم: توانایی نگارش متون حقوقی
واحد کار هفتم: توانایی نگارش متون تلگراف،تلکس، تلفنگرام و فکس
واحد کار هشتم: توانایی تهیه گزارش و تنظیم صورتجلسه
واحد کار نهم: توانایی نگارش سوابق و شرح حال فرد به مرجع ذیربط
واحد کار دهم: توانایی ویرایش متون فارسی
واحد کار یازدهم: توانایی آرشیو کردن متون نگارش نشده
واحد کار دوازدهم: توانایی اجرای مقررات و آییننامههای شغلی ـ 1
واحد کار سیزدهم: توانایی اجرای مقررات و آییننامههای شغلی ـ 2
واحد چهاردهم: توانایی پیشگیری از حوادث و رعایت نکات ایمنی و حفاظتی و بهداشت کار
عناب و کاربردهای آن در پزشکی
نویسندگان: محمدحسن پرزود و مهندس محسن پویان
ناشر: فکر بکر
سال نشر: 139٥
320 صفحه: مصور و رنگی
سالانه در حدود 97 درصد میوه عناب کشور (4 تا 5 هزار تن) در مزرعهها و باغهای استان خراسان جنوبی تولید میشود و از آنجا که عناب به عنوان یکی از میوههای بسیار سودمند، هم در طب گیاهی و سنتی و هم در طب مدرن معرفی شده است، تدوین چنین کتابی ضروری مینمود تا بتوانیم این میوه را در سطح ملی و حتی بینالمللی معرفی کنیم و رشد اقتصادی بیشتر تولیدکنندگان آن را فراهم آوریم.
درخت عناب (Ziziphus jujuba Mill) یکی از گیاهان بومی و راهبردی خراسان جنوبی است و قسمتهای متفاوت آن شامل میوه، برگ و ریشه از زمانهای دور مورد استفاده انسان بوده است. این درخت علاوه بر پراکندگی در دیگر مناطق دنیا و ایران، در استان خراسانجنوبی بهصورت باغات یکدست و انبوه مشاهده میشود.
برای افزایش دانش و آگاهی عمومی درباره این محصول مرکز زرشک و عناب دانشگاه علوم پزشکی تصمیم به تهیه کتابی در این خصوص گرفت.
کتاب حاضر مشتمل بر چهار بخش و هفده فصل است و سعی شده، به جنبههای متفاوت درخت و میوه عناب، از قبیل، تاریخچه و گیاهشناسی، ژنتیک و اصلاح درخت، ارزیابی بیولوژیک، مصارف آن در طب گیاهی و سنتی ایران، ترکیبات شیمیایی و مواد مؤثره، کاربردهای پزشکی در یافتههای جدید علمی، اهمیت اقتصادی و استانداردسازی پرداخته شود.
٭٭٭
در بخشی از این کتاب بهطور دقیق به معرفی زراعت عناب، اعم از کاشت، داشت و برداشت انواع اکوتیپها و تجزیه شیمیایی آن پرداخته شده است که میتواند برای محققانی که در زمینه زراعت آن تفحص میکنند و همچنین کشاورزان عزیز مفید باشد. در بخش دیگر کتاب به مصرفهای پزشکی قسمتهای متفاوت این گیاه براساس پژوهشهای علمی انجام گرفته در سراسر دنیا و از جمله دانشگاه علوم پزشکی بیرجند پرداخته شده است و میتواند مورد استفاده پزشکان طب سنتی و جدید قرار بگیرد و بالاخره در بخش پایانی کتاب اهمیت اقتصادی عناب مورد بررسی قرار گرفته است.