نباید از شاخههای جدید زیستشناسی بهآسانی گذشت
فصلنامه رشد آموزش زیستشناسی تنها نشریه فعال درزمینه زیستشناسی در طول سی سال گذشته بوده که با حضور مستمر خود نقش مهمی در مستندسازی و انتقال تجربهها و یافتههای علمی متخصصان زیستشناسی و نیز آموزش علوم تجربی داشته است و هماکنون در آستانه انتشار یک صدمین شماره جایگاه خود را در محافل علمی، آموزشی و پژوهشی بهویژه در مدارس و دانشگاهها تثبیت کرده است.
در انتشار مستمر این نشریه وزین در طول این سالیان متمادی افراد مختلفی در دانشگاهها، مدارس، پژوهشگاهها فعالیت کردهاند که جا دارد از همه آنان بهویژه از آقای دکتر نوریدلویی بنیانگذار این نشریه و همچنین سردبیر کنونی آن تشکر و قدردانی شود.
فصلنامه رشد آموزش زیستشناسی نقش مهمی در مستندسازی و انتقال تجربهها و یافتههای علمی متخصصان زیستشناسی و نیز آموزش علوم تجربی داشته است
این نشریه در حوزههای مختلف زیستشناسی فعالیت میکند؛ اما وزن و بودجه شاخههای مختلف در آن یکسان نبوده است. مثلاً در این میان علوم گیاهی و جانوری بهطور سنتی رنگ و بوی بیشتر دارند، زیرا این شاخهها در کتابهای درسی سهم بیشتر دارند؛ اما نباید از دیگر شاخههای جدیدتر زیستشناسی، مانند میکروبیولوژی، فناوری زیستی، بیوشیمی و ژنتیک نیز بهآسانی گذشت؛ چون نقش این علوم جدید بر زندگی انسان امروز بسیار پررنگ است.
اینجانب بهعنوان فردی علاقهمند به زیستشناسی، بهویژه میکروبیولوژی خوشحالم که در کنار دیگر بزرگان زیستشناسی کشور با این نشریه همکاری میکنم و آرزومندم که بار علمی، فنی و آموزشی این نشریه روزبهروز بیشتر شود و جای خود را در میان آحاد افراد جامعه، بهویژه معلمان، دانشآموزان و دانشجویان زیستشناسی بیشتر باز کند.
دکتر عباس اخوانسپهی
رییس گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال